lauantai 7. kesäkuuta 2014

LOHIVOILEIPÄKAKKU

Juhlakakuille jatkoa, tällä kertaa suolaisissa merkeissä. Vaikka itse vihaankin kaikkia syötäviä mereneläviä, päätin uhrautua vieraideni puolesta ja tehdä heille kalallisen voileipäkakun. Tällaisen voileipäkakun olin tehnyt jo kerran aikaisemmin, ja koska se meni hyvin kaupaksi ja sai osakseen paljon kehuja, päätin luottaa silloisten testimaistajaystävieni makuun (joista kaksi pääsi syömään samaa kakkua vielä juhlissanikin!). Eräs vieraistani, joka kiersi kolmet eri lakkiaisjuhlat, sanoi, että voileipäkakkuni oli kaikkein herkullisinta mitä päivän aikana söi. Itsellänihän ei ole mitään käsitystä, miltä kakku maistui, mutta koko kakku tuli syödyksi ja olinkin siitä kiitollinen myös senkin takia, ettei se jäänyt haisemaan jääkaappiimme moneksi viikoksi!
 Täytteeksi sekoitettiin keskenään kylmäsavulohta, tilliä, ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa sekä sitruunamehua.

 Koristeekseen kakku sai kylmäsavulohta, perhoskurkkuja (!), persiljaa sekä tuorejuustopursotukset.

Mestari työssään;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti