perjantai 5. helmikuuta 2016

RUNEBERGIN TORTUT

Huomenta helmikuiseen talviaamuun! Tänään vietetään suuren suomalaisen kulttuurin henkilön merkkipäivää ja jokavuotiseen tapaan J.L. Runebergin muistoksi leivoin Runebergin torttuja.

Poikkesin tänä vuonna jokavuotisesta reseptistä ja kokeilin aivan uutta. Se kannatti, koska koostumus oli ihanan kuohkea ja mausteinen - parempi siis kuin edeltäjänsä.

180 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl mantelirouhetta
10 paksua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Jauha piparkakut veitsellä karkeaksi muruseokseksi. Yhdistä mantelirouheen, korppujauhojen, vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.

Annostele taikina 12 muffinivuokaan tai 8 torttuvuokaan niin, että 2/3 vuoasta täyttyy. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja irrota tortut vuoista. Anna jäähtyä kokonaan.

KOSTUTUS
omenamehua

Kaada omenamehua laakeaan astiaan. Dippaa torttu mehuun ensin pohja edellä ja sitten toinen puoli edellä. Pidä torttua mehussa hetki (laske viiteen).

KUORRUTUS
8 rkl vadelmamarmeladia
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

Laita jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi ja laita pursotuspussiin. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja ympäröi sokerikuorrutteella hillo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti