Nämä täyteläiset ja mehukkaat kuppikakut syntyvät helposti käden käänteessä! Jauhoista korvasin osan kaurahiutaleilla ja valkoisen sokerin vaihdoin ruokokidesokeriin, joka tuo erilaista makua kuppikakkuihin.
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl (ruokokide)sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g sulatettua leivontamargariinia
1 tlk ananasmurskaa mehuineen (n. 227/140g)
Sekoita kaurahiutaleet ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon munat, margariinisula ja ananasmurska mehuineen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan niin, että ½ vuoasta täyttyy.
KAURAMURUSEOS
2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
50 g sulatettua leivontamargariinia
Sekoita kauramuruseoksen aineet keskenään. Ripottele muruseosta kuppikakkupohjien päälle.
Paista kuppikakkuja 200-asteisessa uunissa keskitasossa 20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kauniin ruskeita.
KUORRUTUS
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tlk ananasviipaleita
1 ananasviipaletölkin mehu
maitosuklaahippuja
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana vaniljasokeri joukkoon. Leikkaa ananasviipaleet paloiksi.
Kostuta kuppikakkuja ananasmehulla. Pursota tai lusikoi kermavaahtoa kuppikakun päälle. Koristele ananaspaloilla ja maitosuklaahipuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti