perjantai 21. elokuuta 2015

MANSIKKA-KINUSKIKAKKU

Kuumana kesäpäivänä viilentää kinuskinen mansikkakakku. Mikäpä muu tekisi kesän kuin tuoreet mansikat, aurinko ja mukava seura.

Digestive-pohjan päälle mansikka-sitruunatäyte, kinuskikiille ja kruunuksi tuoreita mansikoita. Voiko parempaa olla?

POHJA
180 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini. Sekoita keskenään tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan (24cm) pohjalle.

TÄYTE
6 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl mansikkasosetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon sitruunarahka ja sokerit. Soseuta mansikat. Laita 1 dl mansikkasoseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kuumaan mansikkasoseeseen liivatelehdet ja sekoita mansikka-liivateseos lopun mansikkasoseen kanssa. Lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

KIILLE
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Yhdistä kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. HUOM! Älä keitä kinuskiksi! Lisää kuumaan kinuskiin liivatelehdet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten täytteen päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.

Irrota kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja asettele kauniisti kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti